Det finns ingen anledning till panik

Under denna underfundiga titel presenteras det mest underhållande som Malmö har att bjuda just nu. Subtil teater med undermeningen att det nog är tvärtom. Som det brukar vara när man säger något. Egentligen menar man tvärtom. Eller som att cykla i Malmö. Alltid motvind. Och nu en massa små gupp överaltt. Finns det statistik på ekerkonsumtionen? 

”Malmö FF har blivit urvattnat” För det första: Vad menar Snällposten med att fråga en Göteborgare om hur det står till med Malmö FF och dessutom skriva om det helt öppet i tidningen. Är det inte Skåningar som skriver i tidningen längre? Dessutom utan vitstillägg. När Göteborgaren vitsordar kollegerna i MFF-ledningen så menar han naturligtvis tvärtom. Men pikarna är så fina att man knappt märker dem. När Göteborgaren menar att att Malmö FF har blivit urvattnat så menar han att kanske skulle man dricka lite mer vatten. Och så vidare. (läs: vitare)

Malmö FF skulle ta en mellansäsong, (vad det nu är för något?), det verkar alla vara överens om men det är bara det att det inte finns något sådant i den malmöitiska vokabulären. I Malmöjargongen kommer inte di blåe etta, tvåa eller trea i allsvenskan. Man antingen vinner eller förlorar. Eller finns det inte skåningar i fansapparaten heller?  ”spela som Ljungskile?” stod det någonstans och oartigt nog  länkar jag inte dit. Läsaren får tro mig även om det är otroligt. Och oroligt. Tro mig. Malmö FF ramlar inte ur. Coola ner er! Roland Nilsson är en bra tränare även om han just nu ser lite lätt panikslagen ut. Gamla högerbackar har lättare för det än andra. Har han problem så är det för att han lyssnar för mycket på andra och som sagt, gamla högerbackar är vana att reda upp det som andra har ställt till även om det blir en och annan panikspark ibland.

Bästa laget ska spela vare sig man kommer från Skåne eller Kulladal. Det är det som gäller och alltid har gällt i iff-iff. Förr var Malmö FF:s ungdomslag alltid bland de bästa i Sverige och det är så vinnarskallarna växer ut. Det är inget man kan dricka sig till. Nu är det inte så och kanske är det där som man ska leta efter framgångenskulturen. I ungdomsarbetet. Man arbetade faktiskt mer idrottsvetenskapligt förr. Tre parallella pojklag bland annat. Det man håller på med nu och kallar elitsatsning är organiserat som rena talangutslagningen. Till och med Zlatan ville ju  sluta! Kolla med fotbollsprofessorerna på högskolan i hamnen.

Och som sagt när ni ändå är åt det hållet så slink in på norra vallgatan 28: INGEN ANLEDNING TILL PANIK och förstå vad som händer. (Fullsatt och efter föreställningen står hela publiken upp och stampar i golvet: MERA – MERA -MERA)

och så är HIF så snälla att  förlora!

(dom e ju skåningar dom också)  🙂

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: