Overload

Idrotten är ett övningsfält till det riktiga livet och bör inte sammanblandas. De flesta på idrottens fält har ingen större aning om vad de sysslar med och det gäller också de som skriver om idrott och det är väl som det ska vara. Alla människor får tidigt en liten dos av det hela i skolgymnastiken och eftersom skolans värdering av ämnet inte är särskilt hög, eller ska jag skriva prioriterad, så blir också det allmänna intresset för  idrotten/sporten  därefter.

 

Ovanstående motsäger inte att idrott kan utforskas vetenskapligt och också studeras högskolemässigt. Däremot att det är ett stort glapp någonstans och utrymme för amatöristisk entusiasm. (Numera liknar ordet entusiasm av någon anledning beteckningen på någon sjukdom) 

 

Washington Capitals som i år i NHL-hockeyn siktar på minst semifinal för att sedan till nästa säsong vinna Stanley Cup har fått en medioker start på säsongen. Redan är det glömt att förra säsongenstarten var den sämsta någonsin och att det hela slutade i det första slutspelet på många säsonger. Framgångar låter inte vänta på sig utan skapas här och nu. Alltså ställdes lediga dagen in till förmån för det tuffaste träningspasset någonsin. Allt enligt Washington Post som jag kollar varje dag.

”Some guys respond to getting yelled at,” he said. ”Some guys respond negatively to getting yelled at. Some guys respond to not having a day off, which we were supposed to have. We’re all professionals and we’re paid to play for 60 minutes and guys are taking shifts off here and there. We all need to be accountable.”

En sådan sanning rymmer djupa insikter.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: