Den goda sömnen

Man kan förlora en hockeymatch på många sätt. Dåliga förberedelser är ett och skulle jag vilja säga – det sämsta. Det var ett segt Tre Kronor som gjorde alla de misstag ett lag gör som inte riktigt hänger med. Orsaken stavas dålig Återhämtning. Med match dagen efter är det bara att duscha, dricka Gatorade eller nåt och gå och lägga sig direkt på kvällen och sedan gå upp tidigt på morgonen, köra maxpass på tio minuter i hotellkorridoren eller nåt, äta – snacka match och sedan sova en timme till innan man tar sig arenan. ABC i turneringspel. Gjorde Tre Kronor det? Nej! Sedan behöver man inte säga så mycket mer. Självspearing. ”The rest is silence” för att sno en enrading från Shakespeare.

Har läxan från 1994 års framgångsrika fotbollslag ännu inte gått hem. ”Bäst är en dag av törst” citerade Tommy Svensson och gav sitt ledarskap en kulturell touch men menade ”Näst bäst är en dag av törst”. Sällan har ett lag så framgångsrikt pinkat så genom en turnering och kunnat överträffa sig själva när det gällde. Som Brolin gjorde. Då gällde det att bemästra hettan – nu den korta återhämtningstiden. Trots alla pengarna i hockeyn sköts det väldigt oprofessionellt i en del stycken.

Sedan kan man så klart skriva om alla felaktiga beslut och fylla spalterna med dåliga dribblingar, dåligt tempo och vilka som ska få spela i Kanada nästa år o.s.v. men det är bara ”å banan” för att säga det på Malmöitiska.

Den som följer NHL-slutspelet såg samma tendens i Washington Capitals igår. Laget saknar tyngden från Brashear mycket, särskilt viktigt när det gäller Stanley Cup men uppenbart är Ovechtkin som spelat mest sliten och nye goalin Varlamov borde ha fått vila en match. Bäckström sågs få en passning från Semin och själv pröva skott. Tills det läget har Backs bara passat sig till alla poäng, till och med det enda målet var en passning i ryggen på målvakten.

DN  WashingtonPost

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: