Ständigt denne Zlatan

I Sydsvenska Dagbladet, som alltid varit mitt husorgan, har ju tvärsäkert proklamerats att Zlatan inte ska spela i Inter i höst. Nu kan man läsa att det är inte vad hans agent säger, som ju är att han med 99,9 procents säkerhet ska stanna.

Så då är naturligtvis min lilla enkla fråga; ”vet man inte vad man skriver, är agenten ens tillfrågad” Vad har det där journalistiska med dubbekoll tagit vägen. Jag skulle här länka till den tvärsäkra rubriken Zlatan slutar i Inter” men har inte lyckats återfinna den. Är den månne lika bortplockad som Birros kommentar i Expressen att ”Zlatan pissade på Källström”. 

Zlatan snodde en straff från Källström i landslaget en gång och sportsidorna dagen efter kom mest att handla om detta. Inte om att straffsituationen berövade Zlatan ett öppet mål men att det var dålig stil att göra så.  Zlatan läxade då upp sportnissarna för detta och sa bl.a. då att de visade dålig respekt. Mot Danmark var det läge att ge tillbaka. Källström fick slå straffen.

Varför bästa straffskytten inte också är försteman visar väl om något att Lagerbergs ledarskap inte är av högsta märke.

U-21 landslaget gör oss alla glada och förhoppningsfulla eftersom de lyckats anamma fotbollens nya giv i anfallsfotbollen; positionsspel,  ”given and go” och ständig rörelse. Om man har intresse för det så  kan ´man i malmö gå och titta på City-laget som kör på i samma stil. Mycket sevärt. Inte omöjligt att  Serbien fått ett och annat tips. (assisterande förbundskaptenen på en av bilderna). Ty värre kan det bli.

Alla MFF:s gamla och halvgamla fotbollshjältar passerar revy i Sydsvenskan numera. Det tackar vi för.

att Gula faran låg på Norra Bulltoftavägen och inte Södra kanske  kan va värt att påpeka. Hammargården och Hemmets Journal låg på Södra Bulltoftavägen, Allhems förlag på Vattenverksvägen, för övrigt Vattenverket också som förser Backaborna med skånskt vatten från Vombsjön medan övriga Malmö får dricka småländskt från Bolmen, och Backauniversitetet, Fängelset, Idrottsplatsen, Beijers Park och alltså Gula Faran på Norra Bulltoftavägen. Sydsvenskan har aldrig riktigt hört hemma på Backarna fast det ligger i krokarna.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: