Det gick Bra …

… Sverige vann. Inte med ett nödrop, utan ganska övertygande. Första målet, inte ett inlägg men väl en stenhård passning till fristående medspelare. Andra målet straff – fel. Förseelsen begicks utanför straffområdet och visar väl på fobollens omoderna ledarskap som inte kan förstå, acceptera och komma till beslut, om att alla åskådare, i repris efter repris, vet mer än domaren och att det naturligtvis provocerar. I det här fallet den serbiska delen av publiken. Se här en bidragande orsak till läktarvåldet. Öl, ståplats, provokatörer, dåligt vaggade puckon är andra. Revanschhungrande serbiska spelare plockade sedan fram benbrytande stämplingar utan fortsatt relevanta åtgätder från domaren. Reglerna är enkla: spel med sula= frispark, stämplingsintention = varning, fullbordad stämpling = rött kort; utvisning. Kulturen liksom försvinner från spelet när inte regelsystemet fungerar. Två gula kort utanför spelet till överhettade svenskar ledde till indraget speltillstånd i semifinalen är lika med att spelarna petade sig själva. Det borde ge gult kort också i landslaget.

Tredje målet som var serbiskt var en ren markeringsmiss vid hörna, precis som Sveriges första mål också egentligen var det. Analysen beror lite på med vilkets lags ögon man ser händelsen. Naturligtvis är det en prestation att ta sig till en plats där man enkelt med en halvträff kan peta in bollen och att spelet utan boll är väl så viktigt då det ställer upp spelet med boll. Fjärde målet såg lite taffligt ut i förstone men visade på Toivonens styrka att i alla momenten vara ett halvt steg före. Lite Zlataniskt så att säga.  Både Toivonen och Berg sparkade sedan bort några anfall då man i stället för att fullfölja passningsspelet valde att pröva själv. Det är så anfallare som regel gör sina mål.

Semifinal nästa. Mot England. Varje fotbollsmatch bärs av sin egen logik men jag vill ändå  tro att det håller med samma spel, lite kyla och något bättre positionshållning; så tar man England ganska lätt – allts om man inte tar lätt på det.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: