Till Baka

Jag mår pyton idag.  Kräkligt, lätt yrsel och näsdropp. Då kan man lika gärna blogga. Eller hur.

Jag bor i en bostadsrättslägenhet men uppenbart ingår inte rätten till värme. Inte när Riksbyggen får bestämma. En icke-auktoiserad kakelfixare, anställd av självaste förvaltaren,  knäckte ett värmerör hos grannen i somras men vill inte återställa efter klantverket. Då ett missöde, nu en kallamitet. Nästa vecka blir det hyresnämnden som är en sorts omskrivning, i överförd betydelse, för tingsrätt.

Fjorton grader Celsius i lägenheten tar på motståndskrafterna.  Då är det kallt att gå ur sängen men faktiskt inte lika kallt att gå ut. Med valp i huset måste jag gå ut. Helt oförhappandes är mitt vetenskapliga objektiv  subjektivt. Utekylan känns nästan behaglig. Som en senkommen kommentar till den gamla debatten om form och innehåll.  De materialistiska filosoferna förstod aldrig riktigt att det är omständigheterna som är materialiteten, tolkningen av Varat formen och upplevelsen innehållet. Idealistiska filosofer förstår per definition aldrig riktigt och diskuterar alltid upplevelsen, ibland som om. En dag, i den gamla världen, var den filosofiska föreläsningen inställd då filosofen i fråga var sjuk och inkurrensiabel.  ”Även en filosof kan bli förkyld”, sa min kollektivboende kamrat sådär underfundigt dubbeltydigt bara en marxist kan antyda om den i sin tur dubbelbottnade borgerliga filosofins självuppoffrande framträdare.  Denna familjära kommentar att glädjas åt ibland har mitt minne vänligt bevarat åt mig.  (När jag mår pyton och skriver – som nu – blir utryckssättet svulstigt och lite svullet) (Något att tänka på kanske – ni vet – karbunkler, tinnutus och andra humörpåverkande åkommatecken) Annars är det sånt här som mjukpälsarna och jag ventilerar.

Bevis 2. Jag säger hej tvärs över gatan till en granne som packar upp bilen efter att ha provat lyckan som basketproffs i Spanien ett tag. ”Gick det bra”,  frågar jag. ”Jadå, men det är skönt att komma hem”, svarar hon. ”Ja, man saknar kylan”, säger jag.

Detta var ett cirkelbevis i resonemanget eftersom det var jag som sa det, men det är okej eftersom jag ofta tänker i cirklar. Och subjektivt som sagt.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: