Nya Centern

I expressen kan man läsa:”Maud Olofsson kunde inte ha hittat en ivrigare bäver.” Men vad menar och vad vet Karin Olsson? Det går inte att förstå. När man ska svarva i mitten behöver man en brotch.

Inte att förstå är ett nyckelord i artiklarna om nygamla centerledarkandidaten Lööf.

Till exempel detta med ålder. Strax under 30 torde vara bästa åldern i de flesta sporter och när det gäller politiken så är det mycket som talar för att det som gäller här också gäller där. kan inte folk förstå det. Hur gammal var till exempel Einstein när han hittade/hittade på relativitetsteorin – just det – till och med yngre än strax under trettio.

Till exempel detta med åsikter. Tycker man som Ayn Rand kan man omöjligt deltaga i statsapparaten och alltså är det lite si och så med renlärigheten, man tänker på Proudhon som i parlamentet yttrade ”jag är emot allt det här” och vem som helst som läst Nozick och förstått blir imponerad av att någon annan också gjort det. Nozick reformerade ju slutsatserna på sin tidigt väl genomförda argumentation så anpassningsbar låter ju Lööfande.

Till exempel detta med Centerpartiet. Det skulle vara rent märkvärdigt och väldigt postomodernt om hon inte ändrade på allt och kallade partiet Nya Centern och med slogans typ ”Bejaka Centern i dig” ”Du behöver inga andra skäl jämte Centern” För övrigt så bör Partiet ombildas till aktiebolaget AB C; alla som röstar på C får en aktie.

Till exempel detta med kultur. Det kan vara farligt med för mycket kultur bland borgerliga väljare så med litteraturvalet Rand slår hon Reinfeldt med hästlängder.

Plottra nu inte bort sig bara i ett departement utan sikta direkt på hela pottan, just det; knyt upp hästsvansen och visa var det blå skåpet ska stå.

Nu ska hon bara bli vald också. Är Centern underrättad?!

Undras om Bodström kommer att ifrågasätta valprocessen.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: