Aje, Baje, Aftonbladet fullt.

Liksom Aje tycker jag väl numera att Aftonbladet och för den delen mycket annat av pressetiken runt om inte är så mycket att lita till. Det är ofta att man går igång på tveksamt underlag. Juholtaffären var en sådan. Hade Juholt haft koll på regelverket så hade inte Aftonbladet kunnat hitta på det visserligen, men när någon påstår något i det här landet så brukar vi lita på och utgå från det. Det är liksom en regel. En annan regel är att någorlunda följa spelets regler. Så när Aftonbladet omedelbart bortser från den faktiska fällningen i regelverket så är det lite äckelkänsla här också. Jag säger inte att Aftonbladet har fel men ska man skriva om det så räcker det inte med en massa indicier från kriminella källor. Det är lite oroande att Aftonbladet inte förstår det.  Det är sådant som man måste kunna ta ställning till.

Monarkin är ett annat sådant. Om nu folk verkligen vill ha sina veckotidningar med monarki i spalterna så tycker jag att också en demokrati kan ha plats för det men däremot så tycker jag att det är rimligt att precis som man slapp att betala skatt till statskyrkan innan den begav sig så kan man väl få kryssa bort apanaget på skattsedeln. Man kan också tänka sig en särskilt K-märkt överklasskatt, vad nu en sådan kunde ge.

Stalinism är ett annat sådant. En medveten stalinist döljer i dagens läge att han/hon är det medan en omedveten stalinist kan man inte tänka sig. Om man är stalinist alltså.  Kan man tänka sig. Det är till exempel ingen som tror att Carl Bildt är stalinist. Om han agerat tidigare kunde det ha varit avslöjande. Jag tror också att den aktuella terroristdomen inspirerats av Busch.

-o-

I onsdagens SVD lär Aftonbladet höja rösten med en egen annons vilket tyvärr inte går att länka till. Det lär inte argumenten bli bättre av !

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

One response to “Aje, Baje, Aftonbladet fullt.

  • Klas

    Anonyma kommentarer kan äga en viss charm men det finns särskilda anonyma forum och bloggare för sådana.
    mvh
    Claes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: