Kampen mot opportunismen.

Det är sällan man som motståndartränaren i ord klär av det andra laget. Inte i NHL i alla fall. Och särskilt inte sedan man förlorat matchen. New York Rangers´humörsprakande huvudtränare Tortorella gör det med besked. ”They’re an opportunistic team. They don’t want to defend. They want nothing to do with it. So what do we do? We don’t allow them to defend on those plays and they go score goals and then they get rolling. That’s where they gained momentum. So that’s what’s frustrating.” Ja, han sa det själv. Det var frustrerande. Newyorklaget, med fyra svenska spelare, gav bort pucken gång på gång. (Det växande antalet svenska spelare antyder att nivån sjunker over there) Efter att ha blivit tacklade och mot ett Washington som försvarade mycket högre upp i banan. Hade Tortorella lagt märke till det så kanske han kunde ha anpassat sitt lags spel bättre. Kanske är det Tortorella som opportunisten här. Egentligen. Det är svårt att byta spelmodell i en match om man inte är förberedda på det. Det nya med Washington Capitals är att de anpassar sitt spel efter motståndaren. De gör det andra laget dåligt. Också medan matchen pågår. Det är också en sorts opportunism. Så kan en ny coach också omprägla ett lag på ganska kort tid.

-o-

Igår tillät oss TV att titta in i periodpausen och lyssna på några coachande kommentarer i Rangers och Flyers omklädningsrum. ”Spela brett, tackla ner dem för vi är starkare än de.” Sa båda coacherna. Och inte så mycket mer.
Casting verkar viktigare än coaching i hockey.

Med det menar jag att det verkar viktigt att skaffa bra spelare med det rätta taktiska beteendet nu när coacherna uppenbarat inte hade något av vikt att rapportera.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: