I olag med Securitas Direct

– Det finns sådana fall där larmen har störts ut, men det är inte så många att vi upplever det som ett problem, säger Bänkt Olsson, pressansvarig på företaget .”

Det oroliga med det här citatet är att Bänkt som arbetar på Securitas Direct inte upplever det som ett problem. Kanske skulle han fråga kunderna. Kanske skulle han fråga sig själv varför han jobbar på ett företag som säljer grejer som inte fungerar. Kanske är det mycket mer som inte fungerar på Securitas Direct. Kanske är det rent av företagets kultur att jobba med det som inte fungerar. Han rekommenderar att kunder med gsm-larm kompletterar med en fast anslutning till larmdosan, exempelvis en nätverkskabel.”  Kanske är det en plus-tjänst han säljer från egen firma. Som den där enligt Konsumentlagen helt onödiga extragarantin Databutiksförsäljaren vill pracka på kunden. Eller är det självaste Securitas Direct som rekommenderar att när man köpt ett larm från företaget så bör man köpa ett till. För säkerhets skull.

En fråga som man antydningsvis tycker polisen gott kan ställa sig är hur den störningssändande inbrottstjuven kan veta att det går att störa bort larmet just där. En ful fisk är han i alla fall.

 

* RÄTTELSE  Som framgår av kommentaren nedan så blev det alldeles fel om Företaget vilket jag naturligtvis ber Securitas om ursäkt för. Det är kul att ha en blogg men så kul ska man inte ha. Eftersom det finns en cashad kopia någonstans låter jag den rättade versionen stå kvar.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

4 responses to “I olag med Securitas Direct

 • Pat

  Hej Klas!
  Jag skulle bara vilja reda ut en sak eller två. Bänkt jobbar inte på ”Securitas” han jobbar på ”Securitas Direct” vilket är ett helt annat bolag. Lite som Volvo och Saab båda gör bilar men det är inte samma bolag.
  Jag gjorde en enkel sökning på google så får man fram att larm har ofta flera vägar den kan kommunicera med en larmcentral eller motsvarande. T.ex. GSM bredbandet och den vanliga telefonlinan. Har man det bara på GSM så räcker det med en störsändare för att kunna slå ut kommunikationen men om de har fast telefonlina behöver de klippa telefonlinan också. Som jag har förstått det efter jag sökte på google så får man som kund välja vilka vägar larmet ska skicka på och det verkar gälla de stora företagen som G4S Sector Securitas och Securitas Direct.
  // Pat

 • Klas

  Tack för kommentar. Slarvigt läst av mig och det är jag inte alls glad för.
  Securitas ska ändras till Securitas Direct och som Företagsnamngodkännare, vilket jag inte är, tycker jag att namnet är alldeles för snarlikt och det är lätt att gå i den fällan. OSäkert för kunden, vilket jag inte är, också.

  • Pat

   ”Företaget bildades 1988 som en del av Securitas. Under hösten 2006 knoppades Securitas Direct av från Securitas-koncernen. Securitas Direct AB ägs sedan juni 2011 av Bain Capital och Hellman & Friedman.” Om Securtias Direct på wikipedia.

 • Bänkt Olsson

  Hej Klas!

  Du har rätt i att jag borde ha sagt att det inte är ett ”vanligt problem”. För hur det än framställdes i media, så är det ett ovanligt tillvägagångssätt. Varför framgår av ditt sista stycke. Tjuven vet inte hur larmet är uppkopplat och kan inte vara säker på att larmöverföringen är utslagen. Hade journalisten fortsatt citera mig hade det också framgått att jag påpekar att det naturligtvis är otroligt jobbigt för dem som drabbas och att vi tittar på olika lösningar. (Allt man säger till en journalist citeras ju inte.)

  Den ”enkla” lösningen är att koppla larmet två vägar. Och nej, det är ingen plustjänst. Alla trådlösa larm vi säljer idag kan kopplas via bredbandet.

  Ska vi gissa på att över 99% av alla villor som haft inbrott också har lås? Fungerar inte låsen? Är lås helt värdelöst?

  Nej, det kan man naturligtvis inte säga. Lås, larm, grannsamverkan och andra åtgärder minskar alla risken för att drabbas av inbrott, men de kommer tyvärr inte eliminera risken helt. Men vi kan ”höja tröskeln” och göra det mycket svårare för inbrottstjuvarna.

  Jag är stolt över att jobba på Securitas Direct och jag vet att vi gör skillnad varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: