SKITDÅLIGT

Rubriken citerar en äkta malmöpåg som dessutom spelar i MFF:s Alag apropå att spela oavgjort mot Örebro. Sant. Han sa det i teve. Det är alltid dåligt att spela oavgjort mot Örebro, men kanske särskilt när laget ligger sist i serien och att därmed den egna guldchansen sumpas. Sämst när det gäller! Mot Örebro i Malmö finns det bara ett sätt att spela. Mycket folk i boxen och så inlägg efter inlägg. Så har det alltid varit. Särskilt första kvarten. Jaga skitmål! Det stora misstaget som iffiff gjorde igår var att släppa in ett. Det ska bara inte vara möjligt. Inte Örebro, och särskilt inte detta Örebro. Av hävd stannar Malmöpubliken hemma när det är Örebro som spelar. Det har liksom blivit en tradition. Så inte igår. Vad kan man dra för slutsatser av det? Nya tider, och inte alla som cyklar till matchen?

I tidningen kan man läsa att Örebros målvakt ber om ursäkt för att han visade malmöpubliken, särskilt klacken, att han var glad och stolt. Varför be om ursäkt för det? Den lättkränkta mobben kan gott ha det om de nu tar åt sig. Matcher är kamp och det är segrarens privilegium att få fira. Oavgjort är för det sämre laget alltid en seger. Flocken ska böja sina nackar och inte vara lea!

Ekonomin är en allt viktigare del i den sport vi kallar fotboll så borde det räknas på det också. En sorts parallell pengaliga. Hur en sådan tabell räknas fram må vara någon annans huvudbry men något stearinljushuvud MFF har räknat fram att ett SM-guld skulle försämra resultatet i bokföringen. Således var det rätt ur ägarsynpunkt att tappa poäng. Supportrarna får köpa sig ett eget lag!

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: