Beröringsskräck och begär

Jodå, jag hälsade på en gång i Geijers sommarstuga vid Ystadkusten då en släkting till mig sommarhyrde den, så visst kan man koppla mig lite långsökt till den senaste filmen som lär peka ut Olof Palme i något syfte. Här något makabert som till pedofil. Lilla Ulrika berör inte det i sin plikttrogna anmälan i Aftonbladet och det är det som gör henne liten. Francis Fukuyama, Bushrådgivaren ni vet, filosoferade ju om historiernas slut vid klasskampens upphörande och i bland så undrar man lite om det inte i alla fall drabbat filmindustrin. När såg du senast en film som byggde på en ny historia eller egen berättelse istället för skåpmat och diverse perversa vinklingar från filmmakarnas egna psykopatiska kammare? Som den om samme Olof Palme som beskrev honom som ett vilsekommet borgarbarn som vi åsåg alldeles nyss. Där fick i alla fall Geijer själv komma till tals tillsammans med andra diffusa figurer i den borgerliga marginalen? Snus är snus om än i gyllne dosor. Så blev temat om social orättvisa till en falsk anklagelse! Utan en blinkning verkar det och nu alltså en gång till. Filmen, om inte historien, tycks upprepa sig.

Jo, förresten, en liten blinkning anar man. ”– Oss veterligen har vi inte fått frågan förut.” blir det lurt skyldiga svaret på frågan om att de tidigare förnekat att Palmes namn förekommit på förberedelsenivån.

.

ps: I alltid luriga Expressen; relativt bra; har getingarna tagit slut och förtalet blivit blott en bisak. Expressen tycks inte förstå att detta är filmens enda syfte vartill den Doriska kretsen utnyttjats. Dock och därmed är Expressen helt logisk i sitt utpekande. Både i sin förmätenhet att lägga ord i Palmes mun och sitt nästan tragiskt gripande obegripande.

.

I bland undrar man hur folk egentligen mår?

DN

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: