Hur smutsig är din tidning?

Bara så att alla vet. Från och med idag så landar en morgontidning på våran svale klockan kvart i fem och hunden som har vakten, den så kallade hundvakten, avger ett kort skall. Blir det för mycket skäll så skäller hela familjen. Den andra hunden sover och grymtar lite lätt, också han störd av skallet. Alltså, när hunden skäller så är det någon som skall! … Gå upp och kolla vad som händer! ; eller, ”för rövelen”, som Alfred Jarry diktade. Sydsvenskan heter den. Förrr hette den Sydsvenska Dagbladet Snällposten och var en riktig högertidning med raka rör i Ledningen och inget tjafs i plåtverkstaden. Tyckte Högern att det skulle vara Pansarbåtar och allmän värnplikt så inte gick det för sig att ha någon artikel om värnpliktsvägrare ens i någon bilaga. Nu får man tydligen tycka vad man vill veta lite hur som helst. Alltså inte vad man vet utan vad man vill veta. Jag tar dagens huvudledare som exempel. Där menar man tydligt att Partibidragen öppet ska redovisas men får det ändå till att det är socialdemokraternas fel att så inte redan är fallet. Det är det man vill veta. Att allt är socialdemokratins fel, också detta. Nog vet man väl att det är Moderater och Sverigedemokrater som är ljusskygga här men ändå ska skulden med lite förförelsekonst kastas på socialdemokraterna. Nog vet man väl att Alliansen aldrig förhandlar sina beslut. Tidigare gemenskaper som Skola och Försvar är det inte längre.  I deras värld är förhalning synonymt med förhandling. I verkligheten visar ledarsidan upp sin instabila verklighetsuppfattning för läsekretsen. Det är skruvat och klart obehagligt. Läge för abjektiva vibbar.

Ogrundade misstankar gör gällande att partibidragen styr partipolitiken. Skälen till att borgarna säljer ut Sverige är helt enkelt att man vill berika sina vänner, sorterade efter partibidragens storlek, med en rejäl avsättning till sina egna klippare som sedan kan klippa banden. Annorlunda kan inte verkligheten inte tolkas. Korruptionen sprider sig över nejden i kommuner och landsting. Så fungerar företagsamheten. Tag före. Det uppstår en lystnadens kultur. Alla gör det ingen bör. Öppet. JOBBMALMÖ är ett bra exempel. Ingen övergripande kan ta ansvar för att inte få sin egen byk tvättad. Där ska Sydsvenskan ha beröm, och här.

(Inom parantes sagt och utan för stycket så måste jag erkänna att jag inte trodde att EONs palats på Nobelvägen skulle kunna besättas efter flykten till Rumänien. Fel hade jag. JOBBMALMÖ håller hov där nu.)

Smutskollen, varifrån rubriken är hämtad skulle vara intressant att tillämpa på ledarsticken! Indelningsförslag:  a) Journalistisk research   b) Förutfattad mening   c) Partipolitik

Hush, Little Baby

Hush, little baby, don’t say a word.
Papa’s gonna buy you a mockingbird

And if that mockingbird won’t sing,
Papa’s gonna buy you a diamond ring

And if that diamond ring turns brass,
Papa’s gonna buy you a looking glass

And if that looking glass gets broke,
Papa’s gonna buy you a billy goat

And if that billy goat won’t pull,
Papa’s gonna buy you a cart and bull

And if that cart and bull turn over,
Papa’s gonna buy you a dog named Rover

And if that dog named Rover won’t bark
Papa’s gonna buy you a horse and cart

And if that horse and cart fall down,
You’ll still be the sweetest little baby in town.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: