Brahes dag

Tyhckisk nog så är det Brahes dag i dag. Torsdag. Losers day, som vi säger i Amerikat. Såg Damkronorna förlora i dag mycket beroende på feligt i det taktiska uppträdandet. Istället för att markera spelare i defensiven så radade man upp sig framför målvakten och skymde så det slapp Sweitzerfranceskorna som kunde behandla pucken och tog väl vara på sina chanser. Anfallsmässigt spelade man manshockey i hörnorna och glömde att i damhockey så gäller det att samla chanser med många puckar på mål, men kanske så var det någon sorts fördröjande spel man var ute efter. Just då. Kassa coacher med andra ord!, men varför denna gubbhylla? Kanske är det dags att hockeykvinnorna också tar jämställdheten lite på allvar, besätter de egna ledarfunktionerna och kan börja tro på sig själva.

Loser 2, fast inte lika mycket blir ju damcurlarna. Fast det här var ju första försöket. Dom vinner säkert nästa OS. Bara de inte glömmer att sopa. Bra fråga?: ”Vad gjorde soparna när de inte sopade? I en Olympisk final!” Curling handlar ju mycket om frysteknik och naturligtvis är det en tidsfråga innan man kan tillverka perfekt is. Då får man frysa in konstigheter i hemliga banor för att likna naturen i inomhushallarna av idag. Egentligen är det obegripligt med curlinghallar som bowlinghallar. Förträngningen av ensamhet tar sig allt konstigare uttryck tills cirkeln sluts med den kallfotade ensamna curlerskan. ”Vi vantrivs i kulturen!” Freud hade koll på problemet. Läs pamfletten!

Curling får ju en att tänka på det här med idrott och Olympiska spel. Alla idrotter tycker jag borde få var med i Olympiska spel. Armbrytning, schack och fia, med eller utan knuff. Där det tävlas vill man ju alltid nå att tävla mot de bästa och varför ska pengar och tradition få styra så mycket. Varför inte öppna upp till ett Olympiskt år där alla idrotter får komma med sina bästa och och tävla i Olympiska spel! i det att den Olympiska freden må gälla. Alla länder får ett eller flera Olympiskt spel! Viasat åläggs att sända rubbet i tillgängliga kanaler på nätet!

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: