Ha Ha Ha

Johan Hakelius; ha ha ha! Johan Hakelius; ha ha ha! Johan Hakelius; ha ha ha!

Till alla er som inte läser Johan Hakelius för att han tillhör högerostyret på Aftonbladet kan jag meddela:-) att i dag är han riktigt rolig. Så rolig att jag tillfälligt öppnade Bloggskrinet.

”Sport är en kriminell verksamhet. En värld av knarkare och mutkolvar, fifflare och fuskare. Sport handlar om maktspel och förräderi, pengar och kanske till och med sex.” Ack ja. Allmänheten är inte informerad. Sport är nästan lika befriat från riktiga journalister som systembolaget på Fridhemstorget från tidningsförsäljare på sjuttiotalet. Det sista kräver kanske en förklaring för den sent födde: Det var så att de första åren av 1970talet så blomstrade både kapitalismen den så elakt kallade bokstavsvänstern. Varje fredag eftermiddag så försökte allsköns stalinister prångla ut veckans budskap (som för övrigt oftast handlade om kapitalismens kris) till arbetare och folk som besökte Systembolagets butiker utom just på Fridhemstorget. Den som tror att Malmös segregerade geografi är ett nytt påfund ska veta att det är påfundat sedan länge. Norr, öster och söder är till för ”trash” av olika sorter medan mervärdesvinnarna i Malmö håller sig närmre havet till Väster.; Veni vini vänster – mervärdevinnarnas barn köpte ostörda här sitt proletariserade brännevin vilket var charmigt och diskret … och faktiskt alldeles sant.

Om man nu ska hålla sig till Aftonbladet så kan jag också meddela att Svenska intellektualitetens okrönta drottning Åsa Linderborg i en jämförande artikel om Tomas Ledin och Ulf Lundell rörde till det lite i klassanalysen. Annars har hon alltid haft rätt.

Göran Greider fångar i textsnutten om Widerbergs Joe Hill det bipolära: Bo Widerbergs Joe Hill, som har rätt lite med verkligheten att göra, fångar ändå just detta. Filmens romantiska grundackord – både bröd och rosor! – är häpnadsväckande vackert och sant. Annars vet jag inte om det är okej att svamla på så om JH som GG gör om man inte är eller har varit med i IWW. Det finns en lokalavdelning i Malmö. Om BW räcker det med att man är från Malmö.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: