MOTIVATION vs KLASS

Det är tolv dagar kvar till Nordamerikanska hockeyligans slutspel och ingen tror något annat än att Washington Capitals ska vinna i år. Med sju matcher kvar har Capitals vunnit ligan och har alltså hemmafördel i matchserierna som gäller bästa av sju. I kväll möter Washingtonlaget Philadelphia Flyers som kämpar med Detroit Wings om sista slutspelsplatsen. Det talar för Flyers, eller hur?. Motivation slår alltid klass. Eller? Kan klassen också motiveras? Förra gången Capitals vann serien blev laget utslaget i första slutspelsomgången trots ledning med 3-1 i matcher. Anledningarna var två. Montreals målvakt spelade på topp och Montreals försvar täppte till alla luckor. Så är det ofta i slutspel i hockey. Spelet förändras helt, med framförallt mycket tätare försvar, jämfört med serielunken. Caps är medvetna om problemet och i kväll får vi se om de klarar av att vinna. Mycket talar för att det verkligen är så. Washington Capitals måste vinna över Philadelphia Flyers när det åter sju omgångar för att visa sig själva att de kan vinna Stanley Cup. I kväll ska motivationen motiveras. Kanske kommer skånepågarna Marcus Johansson och Andre Burakovsky att visa framskridskorna. Det kan behövas. Det var ett tag sedan.

0-0

Flyers vann på straffar efter oavgjort 1-1. Caps missade två och så var det kört för favoriterna. Motivation slog klass med andra ord. Den här gången också!

Flyers kvitterade när Marcus Johansson satt i utvisningsbåset. Caps coach rörde om i kedjorna och varken Ovechkin eller Bäckström fick skjuta straff!

0-0

Annars är säsongens händelse att inget lag från Kanada når slutspelet i år. Så sakta förändras också hockeyn. Just nu är 49,7 procent av NHL-spelarna från Kanada, 24,2 från USA, 9,1 från Sverige, 4,5 från Ryssland, 4,2 från Tjeckien, 3,2 från Finland, 1,1 från Slovakien och resten fördelade i promillen på Schweiz, Tyskland, Danmark, Österrike, Frankrike, Lettland, Slovenien, Norge, Holland, Kroatien och Vitryssland.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: