Nöjsamt våld

Under Nöje publicerar Sydsvenskan en inte alltför vacker historia från filmkonstens bakgård om hur Berolucci våldförde sig på Maria Schneiders åtaganden under en filminspelning. Inget nytt, men kanske nytt i Sydsvenskan. Det får mig att tänka på den ständigt nya intellektualitetens blinda famlande bland nya värderingar och nya andemeningar. Så måste det kanske vara. Varje generation får lära sig om verkligheten på nytt och gestalta den genom sina erfarenheter. Man pratar på fast man egentligen inte har mycket till aning och det finns ingen i kretsen som kan berätta om hur saker och relationer kanske egentligen förhåller sig. Äldre att fråga har bortrationaliserats eller kanske falsifierats bort.

Som Obs i radion. Det var det enda radioprogrammet som jag, och förmodar jag en stor grupp med mig, med behållning kunde lyssna på. En yngre (?) generation har tagit över och programmet har för mig tappat sin mening. Fråga mig inte hur för jag lyssnar inte på det längre. Kompetensen kanske kostade för mycket?

Cinemateket i Malmö har en filmcirkel är mycket bra och jag har varit med under några år. Till arrangemanget hör att någon inbjuden honoraties till varje säsong får välja och presentera en film som hen tycker viktig att visa. Någon valde ”Sista tangon i Paris” och så bra är inte filmcirkeln tänkte jag och gick aldrig mera dit. Man väljer ju vad man vill titta på, eller hur.

Lite tragiskt är det allt för dem som är utlämnade åt dessa nya kunskapare.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: