Om vehicleparkering

Apropås en aktuell diskussion om relativitet och akribi så har jag bokat mig för abonnerad parkering i kvarteret. Det är en speciell upplevelse. Bokningen går emot mitt akribi och jag tycker inte onödigt mycket om relativitet. Men parkeringsbolaget är trevliga och korrekta. Det tycker jag om.

Tack för din bokning! Du är nu bokad enligt följande:

Område: 850001, Backen 25,
Produkt: RP
Antal platser: 1
Pris: 280,00 kr
Startmånad: 2017 Januari
Slutmånad: Löpande abonnemang

Vi kommer att skicka en faktura och eventuellt månadskort/avtal till dig inom kort.
Läs gärna våra allmänna villkor för parkering http://www.pmalmo.se/allmannavilkor
Med vänlig hälsning
Parkering Malmö

 

Däremot så tycker jag inte om att de går omkring i svarta uniformer. De är trots allt inte poliser även om de har tagit över en del av polisens uppgifter. Det tycker jag inte heller om. Malmögröna arbetskläder med gula reflexer hade varit finare.

Det var sista tillgängliga platsen. Det är kommunens parkeringsbolag. Det är lite skumt. Egentligen så får inte kommunen äga några parkeringsbolag. Enligt rikets kommunala regelordning så ska den här typen av tjänster och hyranden upphandlas av konkurrerande fristående företag. Ett utslag av den kommunala självrättfärdigheten kan tänka. Men ändå skumt. Jag tycker inte om skumma förbindelser men vad göra?.

Normalt cyklar jag för det mesta (läs: alltid), men så finns det barnbarn som ska hämtas från daghemmet och annat som inte alltid går att få ihop det med en cykel så jag äger en bil. Ja, jag vet; det finns spårvagn, men vem har tid att åka så fint. I kvarteret råder dygnsparkering längs gatorna så jag får flytta bilen i alla fall varannan dag och det är ju som vi alla vet inte bra för miljön. Dessutom är det bara en tidsfråga innan parkeringsbolaget (går det att skilja från gatukontoret?) placerar ut dagautomater som redan är gjort i övriga Malmö. Nästan. Som kommuninvånare ska jag betala för gatan två gånger är det tänkt. En gång när den anläggs och sköts om och en gång till när jag parkerar där. Det är den nya dubbelbetalningsprincipen. Fast den är kanske inte så ny. Som inkomstskatt och moms ungefär; kanske. Snart blir det trängselavgift också. Då får jag betala en tredje gång för att köra på gatorna. Mera som vistelseskatt kanske. Man får betala en slant till den kommun där man för tillfället vistas. Finns inte? Den kommer! Det är bara att bygga ut trängselavgiften. Som sagt det är trångt på gatorna och det kostar på för miljön. Det byggs en del också i stadsdelen. Byggarna lovar att ta i med hyran så att hyresgästerna inte har råd med bil eller så får de vara med i bilpool så i vilket fall så behövs bara några parkeringsplatser till besökarna och så får det bli. Trots regler om nya parkeringsplatser vid nybyggnation så tillkommer det bara hus och boendet befolkas ändå med bilägare som naturligtvis parkerar i andra områden. Så blev det. Sa jag?,  att det börjar bli trångt! Men. Som sagt. Det är relativt kul att många är ute och cyklar.

 

 

 

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: