Åsiktsjournalistik

Dagligen svänger jag inom New York Times och ett antal bloggar på morgonen med för den delen. Emellanåt kan jag tycka att det finns något att skicka vidare. Som artikeln om Steven Kerr härförleden. Den pudlas härmed. Det visade sig att artikeln ingick i en kampanj som inbegrep USA:s indragna veto. New York Times gör så numera och pudlade lite försiktigt om de i höstas rörande den ej så inkommande presidenten Hillary Clinton. Så är det! När man läser en blogg att man får räkna med att den är starkt styrd av skribentens egna åsikter och kanske också lite saltad. Så tänker man inte om en nyhetstidning. Där tycker jag att nya fakta ska utgöra basen i nyhetsrapporteringen. Måhända subjektivt utvalda men ändå; fakta.

Fakta är att Pudeln, som är en hundsort, i det mycket fornt liggande Frankrike tränades i att apportera (hämta) fågel som nyss skjutits ned från skyn. Det gick mycket bra och Pudeln kom att klippas i simrika flytriktiga hårbollar både här och där. En glad gascognare provade så med nyskjuten havsfågel och se, det smakade inte lika bra. Pudeln vände. Fortfarande vägrar varje sann pudel att äta saltat fågelkött. Har du en pudel i närheten så prova!

Här kommer en subjektivt utvald nyhet i sammanhanget, en så kallad Trumpian. Donald Trump som sällan har mer än några minuters framförhållning i sitt tänkande/twittrande har nu återvalskampanjens första slogan klar: Keep America Great! Först att häpna var Donald själv. Vi här på nya@mellertids redaktion tror mera på Keep America Quiet! Det går säkert att slå en vad på detta.

Det görs stor sak i diverse tidningar som alla citerar varandra att Donald Trump och framlidne Andrew Jackson har mycket gemensamt. Då kan man lägga till att alla hjältarna vid Alamo, som förresten också dog, alla var Jacksoniter. Det kan du bara läsa på nya@mellertid. Här (förkortat till n@m)  kan du också få reda på var att hitta DT i litteraturen. Han heter Willie Stark och i romanen om honom, All the King´s Men, hittar du både en mycket porträttlik Donald Trump och manualen till presidentkampanjen. Willie Stark blir i romanen aldrig president men så kan verkligheten i bland också överträffa dikten. Läs nu boken och fundera allvarligt på när du senast läste en så bra bok!

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: