Komplicerat

Sedan jag uppmärksammades på den allt vanligare förekomsten av ordet komplicerat kan jag inte annat än bekräfta. Den doppingen dyker upp överallt, mest som en ursäkt att inte behöva förklara. Så är det väl. När man inte behöver förklara så blir det komplicerat. Komplicerat låter som om man har en aning om vad som är komplicerat. Det har man naturligtvis inte. Men man kan alltid spela en roll. Det är inte så komplicerat. Visst var det Sartre som lyfte fram och gjorde filosofi av den rollspelande servitören. Det är det som gör ”betjänten” så rolig och komplicerad men det behöver man inte veta. Den är rolig ändå. Vi skrattar gott när underklassen är klumpig. Särskilt underdånigt klumpig.

Ola Larsmo påpekar mycket riktigt att det kan vara riskigt med motvallsalliansen. Men har den egentligen något val. Det är inte så komplicerat faktiskt. En Generaldirektör som inte lyder lagen är i sista hand regeringens ansvar och det är riksdagsledamoters ansvar att påpeka detta. Skarpt läge. Misstroendevotum kan leda till nyval och då har vi kanske inte alliansens alla delar kvar i riksdagen. Det vore ett misstroendevotum som heter duga.

Ursäkta uppdateringen men visst gör den sammanhanget:

Tänkte ni inte när ni blev ett helägt dotterbolag till sjukvårdshuvudmannen Region Skåne att försäkringen kunde sticka i ögonen?
– Jo, men en fusion är ett stort projekt med många komplexa frågor att lösa. Rätt eller fel så lade vi kraften på större saker. Sedan har vi löpande arbetat med det vi inte hann med, och avsikten har hela tiden varit att ta bort de privata sjukvårdsförsäkringarna
(Och för att privatisera åsiktandet så hade jag samma försäkring som åsyftas som diskmaskinskötare före milleniumskiftet)

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: