Amatörkollen

Visst är det kul med amatörer men därifrån till att göra det ideologi tycker jag är ganska långt.

”The amateur : the pleasures of doing what you love” av Andy Merrifield gör det och mer är väl inte att säga om den. (visst är jag en usel recensent) Problemet; eftersom det går att skriva en sådan bok så finns det ett problem, är att mycket av det professionella drivs amatörmässigt. Som utdelningen av Statens pengar. Till att börja med så är det tveksamt om det överhuvudtaget ska förekomma särskilda tilldelningar av det ena eller det andra inom Statens hägn. Det heter ju att riksdagen i demokratisk ordning styr över skatterna på det att folket sig själv beskatta skall. Men det gör man ju inte om man inte på förhand bestämt vad skatterna ska gå till. Det är ju det det ska röstas om. Det finns olika sorters konsekvens. Inkonsekvens är en.
Här handlar det om det om pengar till förlossningsvården som skulle förlösa bristen på barnmorskor och vårdplats. Landstingen lägger pengarna på annat. Naturligtvis. De har sina prioriteringar. Och staten har som vanligt inte en aning om vart pengarna tar vägen. Nollkollerans. Skattemedel för Staten är till för att underhålla den egna strukturen i första hand och om det finns någon andra hand så är det någon annans.
att inte Staten ensamt är förunnat amatörismen i verksamheten kan ju det här vara ett exempel. En vilt främmande morfar hämtar ett barn på ett privatdrivet dagis och barnets mamma blir alldeles ifrån sig, naturligtvis, när hennes älskling inte bara finns när hon ska hämta. Fullt pådrag i sökningen med polishelikoptern som var ledig. Ojdå, kunde hon inte ta något annat kanske?
Apropå konekvenser: Klantskallebot. Finns det?

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: