Skrala liberaler

Hej, Det är jag som är Claes Eriksson. Någonstans på olivets väg har någon myndighetet ändrat stavningen till Clas och de andra följt efter. Det kan jag leva med. Svårare är det att humor liksom bara försvunnit. Humor är gränsöverskridande ordbehandling medan Sigmund Freud menar att det är någon sorts uppror. Kan vara. Alltså: Upprorisk gränsöverskridande ordbehandling. Något i detta har försvunnit och dragit det andra med sig. Jan Guillou har också svårt får att dra på munnen. Honom har jag nyssen läst. Till det behöver han numera läsa ledarsidorna i högertidningar. Krymplingshumor? Tja. Snart kommer man kanske att visa upp Svenska Ackademien på Kiviks Marknad.

Kolumnen handlar om liberalernas brist på täckning för vad de skriver. ?. Frågetecken. Visste inte JG att de flesta liberaler är nudister med bara tomma tunnor på sig bland vanligt folk. Ja utom han katoliken i Expressen. Fast han är nog inte särskilt liberal heller. Erik Helmerson drog till med att vänstern inte tyckte om Lill-Babs men det visade sig att han hittade på det mesta ( i DN-arkivet?) som han skrev att Åsa Moberg. Åsa Moberg för att nu ha läst hennes senaste bok var enligt egen mening inte särskilt vänster heller. Däremot så kan vi nog vara ganska säkra på att Åsa Mobergs mamma inte tyckte om Lill-Babs och hon var inte särskilt vänster hon heller. Elitmänniskorna och deras svans tyckte tyckte inte om Lill-Babs. Men det får vi nog inte läsa i DN. Det fanns en episodisk tid då man kunde vara elit och vänster samtidigt. Det är var paradox men inget att skratta åt. Uppenbart delar jag inte JG:s humorseende. Däremot är han rolig att läsa. Senare, när han förstår vad kataklysmen i Svenska Ackademien handlar om ska han skriva om det också.  Blir det vänsteranalys så lutar det åt trotskyism med fraktionsmöten, entrism, den permanente kontrarevolutionen, intelligensens lysande frånvaro och sånt. Den krönikan väntar vi på.

Om ni undrar över inledningen så är det så att under Jan Guillous kolumn så gör han reklam för sig själv i Aftonbladet. Se det som en fallstudie. Roligaste tidningsreklamen som jag minns gick att läsa på Malmö bussar då dåvarande Snällposten gjorde reklam för sina skribenter. ”Läs Jan Aghed så slipper du se filmen” Paradoxalt rolig! Även jag uppskattade att läsa Jan Aghed, så ung jag nu var. Snällposten och intelligens! Paradoxalt men också sant.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: