När Coronan går

Besserwissern i mig tycker om att Coronapolitiken styrs av vetande i Sverige. Sydsvenskan vet att berätta om en pandemisimulering som heter duga och utfördes i Malmö. Den bekräftar och understryker vad epidemiologerna vet och underlägger inskränkningspolitiken som förs i Sverige.

”– There’s a special place in hell for women who don’t help each other,” sa Madeleine Albright och det torde gälla också för folk i allmänheten. Folk som inte vill följa de allmänna riktlinjer statsepidemiologen stakar ut. Allt från skidåkare, sommarstugeägare till allmänt umgängesglada. Reaktionära reaktioner. Jag kan tänka mig utegångsförbud för moderater och likasinnade för att zooma in problemet. Dåliga människor alltså. Det finns fler dåliga människor än moderater och alla moderater är inte dåliga människor. Långt därifrån. Det är ju bra. Långt härifrån alltså. Men nära kan jag se spontana gårdsfester med inbjudna från när och fjärran och samma människor som sedan spelar träningsmatcher i fotboll. På instagram kommuniceras påskfester och annat allmänt umgänge så det är bara inte så illa att det är trängsel i bussar och på Lilla torg. Allmänheten varnas! Allmänheten är lös!

I Dagens Nyheter är det den statliga epidemiologenheten som varnas men egentligen är det det politiska styret man är ute efter. 22 moderata professorer som tycker sig veta mera än myndigheten sällar sig till policyn och gör lika grundligt bort sig som DN när man i efterhand försöker rätta bort felen. Men det var ju intentionen som var fel kan man som Alexander Schulman tänka.

Annars så kan man av Expressen få lära sig att förebygga corona om man kan betala för det alltså. Det finns inte bara dåliga människor, det finns deras dåliga tidningar också. Det är dåligt att ockra på corona.

För övrigt så går karantänsflaggen i ockra. Såg den en gång på ett ankrat fartyg utanför Singapore.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: