Corona och klave

Polsk rondellkörning. Måste ses! I Polen är det ibland tvärtom. I Polen har trafiken på väg in i rondellen företräde.

Andra halvlek. Världen stängslar av.

Coronabacken tycks ha planat ut i Sverige när grannländerna Danmark och Norge känner att det är läge att så smått frisläppa befolkningen. Småttingarna alltså.I svenskbygdernas Minnesota tvärtommar man. Hundratals demonstranter samlades på fredagen utanför guvernören Tim Walz hem. Demonstranterna protesterade mot att man förlängt ordern om att stanna hemma. Den gäller nu till den 4 maj. Demonstranterna eggades på av en tweet från president Donald Trump som på fredagen twittrade ut ”Fria Minnesota”.Guvernören menar att han inte vet vad som låg bakom presidentens twitterinlägg. (snott från DN.)

– Jag har helt enkelt inte tid att ta reda på varför något sådant skulle hända. Jag måste bara leda från Minnesotas perspektiv, säger Walz.

Guvernören menade att han stöder demonstranternas rätt att höras – och förstår deras frustration, men samtidigt menade han att demonstranterna borde ha hållit ett säkerhetsavstånd mellan varandra – och att de genom att inte göra det förespråkade ”ett vårdslöst beteende”.
På en av skyltarna som bars av demonstranterna stod ”Be Like Sweden” att läsa. Trump verkade stödja demonstranternas önskan också om han tidigare tyckte tvärtom – Dislike Sweden. När Trump twittrar vidare om ”Befria Virginia och läs det fantastiska andra tillägget till författningen; under belägring, om amerikaners rätt till att äga och bära vapen; då lackar det mot att på riktigt trumpa i klaveriet.
Det är läge nu, myntet är singlat: Twitter — which has a policy that it will not tolerate posts that are “a clear call to action that could directly pose a risk to people’s health or well-being” — permanently suspended.
-o-o-
I Sverige härskar Axel Oxenstiernas idéer om tvärtomstyre sedan 1634, kanske för att nickedockestyret inte hindrade Wasaplumset 1628. Från en katastrof till en annan. Det är det som skiljer Sverige från övriga världen. Stöd Wasamuséet!
-o-o-
Vissa saker borde man inte räkna på men gör det ändå
Då lutar det åt cirka 11.250 döda i Sverige enligt formeln 75% av 10 miljoner x 0,0015. Det är vad Löfven också räknar på. Stat är förmodligen ett annat ord för Statistik. En demokratisk stat styrs med vetande och statistik. Rädslans vålnader styr med stängsel. Med färre döda blir det en tredje halvlek om inte ett vaccin hinner komma emellan.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: