Tillbaka från Uffe-land

En bra vecka lite ovanför Vik i en äpplalandet där fåglarna kvittrade och en hel familj hackspettar punkterade i tystnaden. Sol varje dag och färre människor i omloppet. Invånarna i Vik, Vikvånarna, är vänliga och hälsar alla och särskilt hälsar de på skyltar att man ska parkera bilen på parkeringsplatserna. Vid parkeringen till Prästens badkar bebor några en husbil trots att det inte finns någon parkering för den. Är det kriminellt eller bara olydigt? Själva bor vi på promenadavstånd i en u-formad sommarstuga inredd med möbler och porslin i femtiotalsdesign. Inne.  Promenader längs stranden i Vik, Stenshuvud, Kivik och Bäckhalladalen. Inköp på  ICA i Kivik och Systemet och Nya Coop i Simrishamn. Apoteket därstädes vaccinationsfäst avstod vi från. Anders Wine håller glashyttan Coronastängd i Baskemölla så vi fick dricka midsommar i stugans fabriksglas. Förr, då barnen var mindre åts alltid hamburgare från kiosken i Kivik. De var särskilt goda då. Stektes med omsorg. Nu blev det sill och potatismos med lingon och sillapilsner på Buhres. Ulf Lundell rekommenderar. Glest med matgäster bland utglesade bord. Midsommarens varmrökta lax inhandlades också på Buhres, ensam kund i splendid isolation, faktiskt billigare än Hoddornas vid Tekniska muséet i Malmö och väl så god.

Ulf Lundells vardagliga trea lästes ut. Nästan på plats. Helt okej som vanligt men bokanmälan i Expressen är inte okej. Skribenten stöter sig på Lundells politiska åsikter. Kapitalismens skrivande lakej skäms inte för sig. Någon gång. Särskilt ordet eliminera i kontexten av arbetarhat stöter. Ulf Lundells litterära kvalité förstår hon sig inte alls på och jag inser att jag redan skrivit alldeles för mycket.

Sommarstugan bjöd på flera hyllor underhållnings- och reselitteratur där Laurence Sternes, hypertextens andlige fader, ”Sentimentala resa i Frankrike och Italien” från sjuttonhundratalet förvillats sig och överglänste all modern fucklitteratur som jag för övrigt inte läste.

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: