Jodå, det är sant

Sverige som jag kände det finns inte längre. Värderingar?. Var tog de gemensamma demokratiska spelreglerna vägen. Postdemokrati. Brevutdelning två dagar i veckan? Nej. Huggsexan om att bli vaccinerad som pågår bland underhuggarna och överhuggarna som letar ursäkter och förklaringar. Sicket spektakel. Det kan vara på sin plats med en filosofisk diskussion om vad det är som gäller. ”Den som har ögon kan se”, som ett gammalt kinesiskt ordspråk lyder. Och den som har tillgång till Internet kan läsa tidningar. Ännu, får man tillägga. Redan är det en prisfråga. Vad som gäller är det demokratiska samhället som krackelerar just nu.

Oregerligheten ligger på flera plan. 1) En demokrati som inte kan upprätthålla regelsystemet. 2) En byråkrati som är nedsolkad av kriminella element i ledningsfunktionerna. 3) Chefer som låter sig gå före underställd personal.

Dessutom, kan man tillägga. Chefer och andra som tror att inte alla kan se och vet det man inte ens försöker att dölja. Det är många som kommer att avslöjas. Skamlösheten är en brist på samhällsmoral som bara är alltför verklig. Apokalypsen är här.

 

Repris på gamla inlägg:

Det oerhörda och falska landet Sverige. Hörde i bilradion på väg till arbetet att nu så gäller det vårdpersonalen först i kön till vaccineringen i hela landet och alla landstingen samtidigt som Folkhälsomyndigheten uttalar att äldre självklart ska skyddas först. Länken kan inte misstolkas. Men alltså icke. Vaccinet har knappt landat och huggsexan är igång. Borgerliga värden prioriterar. Verkligheten är en satir. Kanske dessutom ett kreativt sätt att korta vaccinationsköerna. Den nya vaskvarianten trendar (äldsta årgången bort) -Falskt, sa Måns. -Oerhört falskt, sa Bill. -Bara ljug, sa Bull

Det bästa, det goda och det fula

Det bästa ska inte stå i vägen för det goda brukar man säga när man är på det humöret och förmodligen är det ett etiskt ordbruk. Det diskuteras nu vem och vilka som ska covidvaccineras först. Hur kan ens en sådan diskussion uppstå? Äldre dör medan unga och medelgamla blir sjuka. Det finns faktiskt inget att diskutera. Och ändå. I det här sent kristnade landet får den skyddade sjukvårdspersonalen redan gå före medan äldre hamnar längre bak i kön. -Fullt, sa Måns. -Fult, sa Bill. -Oerhört fult, sa Bull Avlivningsdiskussionen pågår. Nåja. Det är väl bara att köpa ett blått skåp och ställa in ättesupen. Snart kan ingen berätta om hur landet fungerade när det fungerade och också de gamla fick leva och ha hälsan.

Nu väntar vi bara på att alla landstingspolitiker ska räknas till vårdpersonalen (alla fall majoriteterna) !

 

 

Om Klas

Författare in Sight Visa alla inlägg av Klas

2 responses to “Jodå, det är sant

  • Lars

    Hej! Tänkte bara ta detta tillfälle i akt att visa min uppskattning för bloggen. Kom hit för basketen, stannade för analysen… Snubblade själv runt i början på 90-talet i en landsortsklubb och fick växelvis stryk av Kärcher och Mataki (vilka namn!)… Basketkarriären blev kort. Nu har jag barn, vilka myndigt och sakkunnigt drillas av Jörgen F.

    Nå, du har inte fel om basket, och du har inte fel i det här inlägget heller. Men det är mycket baskethistoria du skriver om, du har inte funderat på att samla ihop den nånstans på ett mer beständigt sätt?

  • Klas

    Hej Lars. Tack för kommentar och fråga. Jo, kanske blir det en bok om alla infall i basketvärlden. Material, som du antar, finns. (En massa röda protokoll) Det grundläggande; ”fundamentals”, är viktigast och då blir det inte bättre än hos Jörgen. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Konst & Politik

Staffan Jacobson - författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Tony Johansson

Publicerade texter 2007-

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: